TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Akadémiai dolgozók nyilatkozata
Levél megtekintése: HUN | ENG

Levél Orbán Viktor miniszterelnök úrnak
Levél megtekintése

Levél Áder János köztársasági elnök úrnak
Levél megtekintése

Kelemen Melinda elköszönés
Levél megtekintése

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2019. July 23., 09:07

Kézivezérlésre állítják az oktatást

Nincs túljelentkezés az intézményvezetői posztokért, egy-egy tankerületben már az is kuriózumnak számít, ha két pályázó indul egy iskola igazgatói székéért. A jövőben ezt kevesebb szakmai tapasztalattal is megtehetik majd – írja a Népszava.

Részletek >>

2019. July 23., 08:05

Nincs, aki leszedje a gyümölcsöt, elrohad a termés

A munkaerőhiánynak köszönhető, hogy a hazai zöldség-gyümölcs ágazat elvesztette versenyképességét. Nincs olcsó munkáskéz, aki leszedje a termést – nyilatkozta a Magyar Hangnak Raskó György Harcsa Marietta növényorvos, szaktanácsadó Facebook-posztjára reagálva, amely szerint egy termelő arról panaszkodik, hogy 150 mázsa szilvája rohad el a földön.

Részletek >>

2019. July 23., 07:01

Jobban kell ügyelni rá, hogy a munkavállalók szívesen járjanak be dolgozni

Egyre nehezebben találnak képzett munkaerőt a cégek, ezért egyre többet költenek házon belüli átképzésekre, és arra, hogy dolgozóik jól érezzük magukat a munkahelyükön – errről is szólnak a PwC friss felmérésének eredményei.

Részletek >>

2019. July 23., 06:50

Az álláskeresők 45 százaléka nem kap semmilyen támogatást

Az álláskeresők száma júniusban 3,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, de 2 százalékkal kevesebb volt a májusinál; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júniusi zárónapon 248 200 álláskereső szerepelt - adta hírül az MTI.

Részletek >>

2019. July 22., 18:14

MASZSZ: Tovább szakadunk le Szlovákiától is?

Elképesztő, hogy a magyar kormány minimálbérrel kapcsolatos tavalyi döntése nyomán még inkább leszakadunk Szlovákiától is. Ott jövőre átszámítva nettó 157 ezer forint lehet a minimálbér nettója, ami most nálunk nem egészen százezer forint, de 2020-ra is csak 107 ezer lesz...

Részletek >>

2019. July 22., 17:48

Budaörsön forrnak az indulatok, miután az EMMI visszadobta két iskolaigazgató pályázatát

Wittinghof Tamás budaörsi polgármester számolt be róla Facebook-oldalán szombaton, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrég elutasította két helyi iskola, az Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola igazgatóinak (Turcsik Viktor illetve Árendás Péter) pályázatát.

Részletek >>

2019. July 22., 16:46

A szlovák minimálbér majdnem a magyar majdnem másfélszerese lehet

Hatszáz euró lehet jövőre a minimálbér Szlovákiában – írja a Világgazdaság. A lap pozsonyi tudósítója kiemeli: a július 15-i határidőig nem sikerült megegyezni a szociális partnereknek a legkisebb fizetés mértékéről, a munkavállalók 635 eurót javasoltak, a munkáltatók legfeljebb 522 eurót, így a kormány dönthet a kérdésről – írja a HVG.

Részletek >>

2019. July 22., 16:08

143 391 nettó – elkeseredetten posztolják fizetésüket a szakpedagógusok

 A Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozata kezdett kampányba a Facebookon. Szakpedagógusok, az oktatást segítő dolgozók és pedagógusok posztolnak képeket magukról, amiken egy maguk elé tartott táblára írva mutatják, milyen alacsony a fizetésük – olvasható a Mércén.

Részletek >>

2019. July 22., 15:51

Egy év alatt 8 ezerrel csökkent a működő cégek száma Magyarországon

Több mint nyolcezer céggel kevesebb működött Magyarországon 2019 második negyedév végén, mint egy évvel korábban - közölte a Bisnode Magyarország Kft. negyedéves elemzése alapján hétfőn az MTI-vel. A tanácsadó cég saját adatbázisa szerint a magyar működő cégek száma a 2018 második negyedévi 499 804-ről az idén június végére 491 687 aktív cégre csökkent.

Részletek >>

2019. July 22., 14:16

Még a nevüket is elvették a tűzoltóknak

 Egyre kevésbé alkalmas feladatára a magyar tűzoltóság: dagad a vízfej, a kedvezményeiket veszítő vonulósok éhbérért dolgoznak, felszerelésük korszerűtlen, s még a nevüket is elvették tőlük – írja a 24.hu.

Részletek >>