TDDSZ logo

2017. October 21., 15:28

Korunk pestise: a kiégés

Ha úgy érezzük, hogy állandóan fáradtak vagyunk, ha pályakezdőként a nyugdíjat várjuk, ha semmi nem tudja felkelteni az érdeklődésünket, ha hiába utazunk nyaralni, nem tudunk feltöltődni, akkor jó eséllyel a burnout szindrómával küzdünk – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Részletek >>

2017. October 21., 14:22

Négy év alatt négyezer új 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen fennálló munkaerőhiányt, és középtávon is megoldást nyújthat az iparág munkaerő-keresletének kielégítésére.

Részletek >>

2017. October 21., 12:15

Most akkor durván lemaradnak a nyugdíjak a bérektől?

 A bérek idén 13 százalékkal emelkednek, a nyugdíjakat várhatóan legalább három százalékkal emelik majd, talán jobban is, de a bérekhez fogható mértékben semmiképpen sem. Nem mondhatjuk, hogy a hazai nyugdíjak nagyon magasak, de az biztos, hogy a bérekre már nagyon ráfért az emelkedés – írja a Privátbankár.

Részletek >>

2017. October 21., 10:05

Háromszáz kisfőnök dolgozik a bürokráciamentes kormányban

 Bürokráciacsökkentést ígért a kormány 2015-ben, ám a jelek szerint ezt önmagára nézve nem tartotta kötelező érvényűnek: a Hír TV Célpont című műsora számolta ki, hogy összesen 102 miniszteri biztos dolgozott idén a kormányzati rendszerben, akik jórészben fizetést is kapnak munkájukért – írja a Magyar Nemzet.

Részletek >>

2017. October 21., 09:42

Karácsony Szilárd: A szakszervezetek jelenlegi helyzete

1990-ben az optimisták azt hitték, hogy tíz, a pesszimisták szerint legfeljebb húsz év múlva utolérjük Ausztriát. Ma már tudjuk, hogy sajnos egyiküknek sem lett igaza. A munkavállalók túlnyomó többsége ma nem él jobban, mint huszonhét évvel ezelőtt. Amikor valakin a csalódás türelmetlensége lesz úrrá, általában nem érdekeli a múlt, csak a megoldásra kíváncsi. Pedig visszatekintés nélkül nagyon nehéz megtalálni a helyes utat. Valahogy eljutottunk idáig, és ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, akkor valamin változtatni kell. A jó döntések meghozatalához pedig fel kell tárnunk, hogy miért tartunk itt. Ez igaz a szakszervezetekre is.

Részletek >>

2017. October 21., 08:00

Több tízezer tanár megy nyugdíjba

Pedagógushiány van az iskolákban. A Népszava információi szerint legalább 1300 betöltetlen állás van az országban. A Klebelsberg Központ szerint ebben semmi szokatlan nincs. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint viszont rendszerszintű a probléma és ha nem változik semmi, még nagyobb baj lesz.

Részletek >>

2017. October 20., 23:07

Áder nem írta alá a kéményseprésről szóló törvény módosítását

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleményében üdvözölte Áder János köztársasági elnök döntését, miszerint aggályosnak tartja a napokban elfogadott kéményseprésről szóló törvény módosítását és azt megfontolásra visszaküldi az országgyűlés elé – írja az adozona.hu.

Részletek >>

2017. October 20., 16:59

Kínai, vietnami, pakisztáni vendégmunkások jöhetnek a magyar építőiparba

Akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát - mondta Scheer Sándor, a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Világgazdaságban.

Részletek >>

2017. October 20., 16:40

Bérbuborékot fúj a kormány

 A munkaerőhiány is kikényszerítette a nagyon alacsony magyar fizetések idei emelését, ám ez a hatékonyságnövelése nélkül nehezen fokozható – olvasható a Népszava írásában.

Részletek >>

2017. October 20., 15:51

Tömeges leépítés indult a magyar Opelnél

Pénteken az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft. létszámcsökkentést indított el: körülbelül 100 kölcsönzött munkavállalóra nem tart igényt az üzemben dolgozók közül. A helyi szakszervezetnél felhívták lapunk figyelmét arra, hogy egyetlen ember munkaviszonyát sem szüntetik meg, arról van szó, az autóipari társaság bizonyos embereket visszaküld a vele szerződött munkaerő-kölcsönző céghez.

Részletek >>