TDDSZ logo

2017. August 19., 16:20

A Kúria is a pécsi szakszervezetisnek adott igazat

Az ügy hosszas előzményei 2014 novemberéig nyúlnak vissza, legutóbb ekkor rúgták ki Hofekker Ferencet, a Független Demokratikus Szakszervezet elnökét a Tüke Busz Zrt-től.

Részletek >>

2017. August 19., 13:55

Néhány tízezer forintot kapnak csak, akik sérült családtagjaikat gondozzák

Bruttó 55 800 forint. Mindössze ekkora összegű, kiemeltnek minősített ápolási díjat kapnak azok a rendkívül nehéz helyzetben lévő családok, amelyek a szociális ellátásokról szóló törvény értelmében a legsúlyosabb állapotú hozzátartozóikat ápolják otthonukban. A súlyosan fogyatékos, fokozott ápolást igénylő hozzátartozóikat ápolók ennél is kevesebbre, havi 46 500 forintra számíthatnak – olvasható a Magyar Nemzetben.

Részletek >>

2017. August 19., 11:50

Jön a sztrájk a Tesconál

Szakszervezetek között feszülő ellentétek nehezítik a Tescósok érdekérvényesítését. Megnőtt az esélye, hogy szeptember elején lebénul a teljes Tesco-hálózat: az áruházláncnál törvényesen létrehozott sztrájkbizottság péntek délután nem fogadta el a multicég által felkínált, és sebtiben kommunikált szeptemberi béremelés lehetőségét, amely 11-17 ezer forintos bruttó többletet kínál a dolgozóknak – tudta meg a Magyar Idők. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, Sáling József, aki nem tagja a sztrájkbizottságnak, pénteken délután megtévesztő módon nyilatkozta több portálnak, miszerint megállapodás körvonalazódik a lánccal, erre azonban semmilyen felhatalmazása nem volt, ráadásul nyilatkozata nem felel meg a valóságnak. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete által koordinált sztrájkkészültség továbbra is érvényben van, az egységes tiltakozáshoz ráadásul az áruházlánc győri office-központja is csatlakozott, vagyis már nem csak a fizikai munkavállalók, hanem a pénzügyekkel foglalkozó munkatársak is leteszik a munkát az elkövetkező időszakban.

Részletek >>

2017. August 19., 09:52

Iskolaigazgatók: csak a hűség számít?

 Nem nagyon zavarja az államot, lefelé a tankerületi vezetésig, hogy mit gondolnak a pedagógusok leendő igazgatójukról. Pécsen most a Nevkóban megy épp a küzdelem: a politika és az emberek már megint nem ugyanazt akarják – írja a pecsistop.hu.

Részletek >>

2017. August 19., 07:46

Bérfejlesztést hajt végre a Tesco szeptemberben

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben folytatja az idei bérfejlesztést, és erről tájékoztatta az érintett szakszervezeteket - jelentette be a cég pénteken.

Részletek >>

2017. August 18., 16:06

Gallóné: Becsapták a tanárokat

Becsapták a pedagógusokat, mert a béremelés utolsó részletét nem mindenki kapja meg. Ezt a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában. Galló Istvánné szerint az utolsó béremelésre fordítható részletet csak azok a tanárok kapják meg, akik munkájukkal ezt kiérdemelték. A szakszervezeti vezető szerint azonban a szempontrendszer bizonytalan, így nem lehet tudni, hogy szeptembertől hány pedagógus számíthat béremelésre.

Részletek >>

2017. August 18., 15:48

Változások lesznek a mentőknél

 Idén közel kétszáz új mentőautó áll szolgálatba Magyarországon. Jövőre az előirányzott ágazati béremelésen felül 10 százalékos plusz béremelést kapnak az Országos Mentőszolgálat munkatársai – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet főigazgatója, Csató Gábor.

Részletek >>

2017. August 18., 14:42

Mi lesz a magyar nyugdíjasokkal?

Nem kapják meg azt az illetékfizetési kedvezményt a nyugdíjas-szövetkezetek, amelyekkel az iskolaszövetkezetek élhetnek. Ellentmondó hírek érkeznek arról, hány embert élhet az új munkavállalási lehetőséggel a nyugdíj mellett.

Részletek >>

2017. August 18., 13:52

Elsőként várja a nyugdíjasokat a szövetkezet Kaposváron

Kaposváron alakult meg a világ első nyugdíjas szövetkezete. A Déli Szomszédok névre keresztelt közérdekű szervezet az időseknek kínál munkalehetőséget – írja a sonlien.hu.

Részletek >>

2017. August 18., 13:35

Történelmi csúcson a háztartások vagyona

A háztartások állampapírt és részvényeket vásároltak az idén, emellett nyugdíjpénztárba is sok pénzt utaltak. A tartozások is folyamatosan nőnek – írja a Világgazdaság.

Részletek >>