TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Akadémiai dolgozók nyilatkozata
Levél megtekintése: HUN | ENG

Levél Orbán Viktor miniszterelnök úrnak
Levél megtekintése

Levél Áder János köztársasági elnök úrnak
Levél megtekintése

Kelemen Melinda elköszönés
Levél megtekintése

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2019. February 21., 15:28

A falvak népességét növelné a kormány, szeptembertől jön a falusi csok

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő ismertette a kormány szerdai döntéseit – írja az Index.

Részletek >>

2019. February 21., 13:40

Tettekre van szükség: a PDSZ már a sztrájkra készül

Több ezer visszajelzés érkezett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felmérésére, amellyel a tanárok sztrájkhajlandóságát szeretnék feltérképezni – írja a Népszava. A lapnak Szűcs Tamás elnök úgy nyilatkozott: az eddigi válaszadók mintegy 80 százaléka támogatja a munkabeszüntetést – írja a Mérce.

Részletek >>

2019. February 21., 13:27

11,3 százalékkal nőtt az átlagkereset 2018-ban

Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset 360 000 forint volt, 10,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 2018. január-decemberben a bruttó átlagkereset 329 900 forint, a nettó átlagkereset 219 400 forint volt, egyaránt  11,3 százalékkal nőtt az előző évihez viszonyítva - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Részletek >>

2019. February 21., 12:43

Robban a magyar nyugdíjbomba, de van itt egy még nagyobb baj

Néhány évtized múlva a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy nem készül erre rendesen a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül. Kétséges, hogy a hamarosan megjelenő állami nyugdíjkötvény rövid- vagy középtávon elhozná a pozitív fordulatot. Március 5-ei Biztosítás 2019 konferenciánkon a téma elismert szakértői foglalkoznak a jelenséggel és a kitörési lehetőségekkel, érdemes lesz eljönni – írja a Portfolio.

Részletek >>

2019. February 21., 12:05

Ha így folytatódik, három éven belül elfogynak a jegyellenőrök

Több mint 1,8 millió forintot fizetett be a BKK-nak egy bliccelő. Tavaly az övé volt a legmagasabb bírság, de másoktól is milliós összeget hajtottak be. A Közlekedési Központ szerint nem túlzóak a pótdíjak, a céljuk az, hogy a jegy- és bérletvásárlást ösztönözzék. A szakértők szerint az e-jegyrendszer lenne a megoldás. Tarlós István ma bejelentette, leghamarabb 2020 végére fejeződhet be a projekt.

Részletek >>

2019. February 21., 11:31

Döntések előtt a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Tisztújító kongresszust tart ma a Magyar Szakszervezeti Szövetség, mégpedig – információink szerint – teszi ezt zárt ajtók mögött. Izgalmas és mozgalmas pár hónap után kell megvitatniuk a küldötteknek a szakszervezet szerepét és meghatározniuk az eljövendő éveit. Az elmúlt hetekben sokszor a bírálatok kereszttüzébe került a MASZSZ (miként a többi konföderáció is) a sztrájk-nem sztrájk, országos vagy általános sztrájk, sztrájk vagy „csak” megmozdulások kérdésekben. Hárman mérettetik meg magukat a mai választáson, köztük a jelenlegi elnök, alelnök is – írja a hirklikk.hu.

Részletek >>

2019. February 21., 11:20

Több mint 1200 ember hiányzik a büntetés-végrehajtásból

Több mint nyolcszázzal csökkent a büntetés-végrehajtásban dolgozók száma két év alatt. Amíg 2016-ban még közel 9200-an dolgoztak a bv-nél, tavaly már csak 8339-en szolgáltak a testületnél, a teljes létszámhoz 1200 dolgozó hiányzik. A BVOP folyamatosan toboroz, de rengeteg a túlóra, alacsony a fizetés és elavult a technika – írja a 24.hu.

Részletek >>

2019. February 21., 11:11

Szakszervezetek: a mindenkitől (is) függetleneké a jövő?

A rabszolga-törvény elleni tüntetések, sikeres sztrájkok és sztrájk-fenyegetések újra megmutatták, hogy van szakszervezet Magyarországon is. Ezzel együtt fellángolt a vita, hogy mi is kell egy jó szakszervezethez, szükség van-e a mostani rendszerre. Az Új Egyenlőség cikke.

Részletek >>

2019. February 21., 10:11

Nem csak sok gyerek, szerencsés csillagzat is kell a 27,5 milliós családtámogatáshoz

Nagyon örülök neki – reagált a 24.hu-nak egy kilencgyermekes apa a kormány családvédelmi akciótervére, amivel minden lehetőséget kihasználva akár 27,5 millió forint is elnyerhető. Szavaiból azonban az is rögtön kiderült – akárcsak a többi, már gyermeket nevelő vagy még családalapítás előtt álló olvasónkéiból –, hogy vajmi keveset segíthetnek nekik az új lehetőségek. Hasonló eredményt mutatott nemrégiben a Pulzus felmérése is.

Részletek >>

2019. February 21., 09:09

Jelentős bérfejlesztés jöhet a Suzukinál a szakszervezeti nyomás hatására

Jelentős mértékű béremelés következhet az esztergomi Suzukinál, ahol felpörögtek az események az utóbbi pár hétben. Mint ismeretes, a dolgozók a Vasas Szakszervezet alapszervezetét szerették volna létrehozni, a választott titkárt elbocsájtották, a cég pedig azóta is számos eszközt bevet, hogy ne jöjjön létre egy alulról építkező dolgozói érdekvédelem a gyárban. A héten még a parlamenti ellenzék is kivonult a gyárhoz – írja a Mérce.

Részletek >>