Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2018. August 17., 19:47

Számlára érkezhet a nyugdíj, a kormány már készülődik

A kétéves cselekvési terv, a pénzügyi stratégia része, hogy a nyugdíjak is digitális formában érkezzenek a nyugdíjasokhoz, de nem kötelező jelleggel - mondta el Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium államtitkára lapunknak - írja a Portfolio.hu.

Részletek >>

2018. August 17., 18:42

Csata a bérekről

Az egyéb juttatások csökkentésével reagáltak a cégek a kötelező béremelésre, számos esetben elmaradtak tervezett beruházások is - írja a Népszava.

Részletek >>

2018. August 17., 17:26

Pert nyert a fiatal nő, aki nem volt hajlandó kezet fogni az állásinterjún

A 24 éves Farah Alhajeh egy fordítói munkára jelentkezett, amikor vallási okok miatt megtagadta, hogy kezet fogjon az őt interjúztató férfival. Kézfogás helyett a kezét a szívére tette és meghajolt - írja a 24.hu.

Részletek >>

2018. August 17., 16:19

Legtöbben a szabadság után mondanak fel

Egyre magasabb stressznek vannak kitéve a munkavállalók a megnövekedett munkaerőhiány miatt, miközben azzal is tisztában vannak, hogy a megnőtt igény miatt viszonylag könnyen el tudnak helyezkedni, ha a felmondás mellett döntenek. A nyaralás alatt sok dolgozó ismeri fel, hogy már nem motivált és nem akar hosszútávon tervezni a munkahelyén - írja a hirado.hu.

Részletek >>

2018. August 17., 12:12

Szochokedvezmény változás

Tájékoztatót tett közzé a NAV a megváltozott munkaképességű vállalkozók után érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezmény változásáról - írja az Adózóna.

Részletek >>

2018. August 17., 08:02

Az Orbán-kormány el van ájulva magától, de a nyugdíjasok munkába állítása aligha fogja megoldani a munkaerőhiányt

Miközben a kabinet az idősebb generáció rugalmas foglalkoztatására egyelőre semmiféle programmal nem állt elő, a szövetkezeti rendszer totális bukásnak látszik, hiszen a nyugdíjasok legfeljebb ötöde térne vissza a munkaerőpiacra. Az ok a lakosság rossz egészségi állapota - írja a 168óra.hu.

Részletek >>

2018. August 17., 06:55

Traktorfesztiválon múlhat egy szakma jövője

Teljesen elöregedett a mezőgazdaságigépész-szakma, de alig van ember az egész agrárágazatban. Évente a szükséges mennyiségű szakember helyett 10 százalék végez csak. Legalább 20 év kell ahhoz, hogy az ágazatban megszűnjön a munkaerőhiány. Népszerűtlen a terület, most egy traktorfesztivál változtathat ezen - írja a Napi.hu.

Részletek >>

2018. August 16., 20:07

Új irányok a szakszervezeti tevékenységben?

Egy fiatal munkavállaló vagy munkavállalás előtt álló egyik leggyakoribb válasza a szakszervezetekről szóló ismereteit firtató kérdésre, hogy „miért, van még ilyen?” Pedig a dolgozók közel 10 százaléka szakszervezeti tag, de a 35 év alatti korosztályt egyre nehezebben éri el az érdekvédelem eszméje - írja az Új Egyenlőség.

Részletek >>

2018. August 16., 19:01

A megszakítás nélküli tevékenység

Számos munkáltató van, akinek a tevékenységéből eredően folyamatosan működnie kell. Ennek meg vannak a sajátos munkajogi szabályai, számos speciális előírással a munkaidő tekintetében. Alább azt is megvizsgáljuk, hogy a bérpótlékok oldaláról milyen sajátosságokkal jár a megszakítás nélküli munkarend - írja az ado.hu.

Részletek >>

2018. August 16., 17:54

Ennyi pénzt hozhat a postás novemberben

A kedvező negyedéves adatok alapján tényleg pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok. Meg is mutatjuk, várhatóan mennyit - írja a 24.hu.

Részletek >>