TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Akadémiai dolgozók nyilatkozata
Levél megtekintése: HUN | ENG

Levél Orbán Viktor miniszterelnök úrnak
Levél megtekintése

Levél Áder János köztársasági elnök úrnak
Levél megtekintése

Kelemen Melinda elköszönés
Levél megtekintése

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2019. March 24., 18:25

A mélybe tart egy fontos mutató, hogy lesznek így további béremelések?

A közgazdaságtan klasszikus modellje szerint a GDP-növekedést alapvetően három faktor határozza meg. Ezek a munkaerő, a tőke és a technológia/termelékenység. Ha hétköznapi nyelven szeretném megfogalmazni, az összefüggés magától értetődő. Minél több munkás dolgozik, annál többet tudunk termelni. Minél több tőke és gép termel, annál többet tudunk termelni. Minél fejlettebb technológiával és nagyobb hatékonysággal termelünk, annál több lesz a termék – írja a g7.hu-n Muhi Gergely, a HOLD Alapkezelő Zrt. portfóliókezelője.

Részletek >>

2019. March 24., 15:11

Mulasztásos alaptörvény-ellenességet idézett elő az Országgyűlés

Hiányoznak a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényből az elszámolási szabályok, ezáltal mulasztásos alaptörvény-ellenességet idézett elő az Országgyűlés, állapította meg az Alkotmánybíróság (Ab).

Részletek >>

2019. March 24., 13:42

A munkaerőért harcol az építőipar

Jóformán munkaerő-kölcsönzőként működő kényszervállalkozásokról, a feketemunka jelentős arányáról, nem hatékony képzésekről számolt be az építési vállalkozók szövetsége az ágazat problémáit összegző jelentésében. A foglalkoztatás helyzetének javítására a szövetség tucatnyi javaslatot fogalmazott meg: ezek között szerepel az ágazati szintű gyakorlati képzőhelyek kialakítása, ukrán, szerb, török és fehérorosz cégekkel vendégmunkásokról szóló megállapodások kidolgozása, valamint a külföldön dolgozó magyar szakemberek hazacsábítása – írja a Magyar Nemzet.

Részletek >>

2019. March 24., 10:01

Kiderült, tényleg a tehetősebbeknek jó a SZÉP-kártya

Az idén januárban a hivatalos adatok szerint az előző év azonos időszakához képest csökkent a belföldi vendégek száma, a SZÉP-kártyás költések azonban közben szépen emelkedtek. Elsőre úgy tűnhet, hogy bejött a nagy mutatvány, a béren kívüli pénzekből sokat sikerült a pihenőplasztikra terelni. Részletesebben áttekintve a kép azért árnyaltabb – írja az azenpenzem.hu.

Részletek >>

2019. March 24., 07:07

Szakszervezeti kilépő nyilatkozatokat osztogat dolgozóinak egy kecskeméti cég

Szakszervezeti kilépő nyilatkozatokat osztogat dolgozóinak a bérfejlesztési értesítő átadásakor a kecskeméti CabTec Kft. menedzsmentje – tudta meg a Mérce helyi forrásból.

Részletek >>

2019. March 23., 16:08

Éger István: Senkinek nem kötelező hálapénzt fizetnie

Az, hogy a paraszolvencia korrupció-e, attól függ, mikor adja a oda a beteg a pénzt - -mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.

Részletek >>

2019. March 23., 14:58

Rogán szigorít: ezentúl minden beosztottját át kell világítani

 Aki Rogán Antal tárcájánál akar dolgozni bármilyen munkakörben, annak mostantól nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesni. Eddig is voltak munkakörök, ahol ez szükséges volt, de most minden pozíciónál bevezetik az átvilágítást: az Azonnali megkérdezte, de egyelőre nem mondták meg, hogy miért. Ekkora szigor még Pintér Sándor Belügyminisztériumában sincs.

Részletek >>

2019. March 23., 11:51

Itt vannak a részletek az állami nyugdíjkötvényről

Azt ígérik, még ebben az évben lehet jegyezni – írja a HVG.

Részletek >>

2019. March 23., 09:29

A gyerekeseknek minden, a többieknek semmi sem jár

 A minisztériumok, központi- és háttérintézmények, kormányhivatalok dolgozóinak életét szabályozó decemberben elfogadott új törvény értelmében a köztisztviselőknek egyetlen napot sem lehetett áthozni 2019-re a tavalyi szabadságokból, az elveszett szabadnapokat a hivataloknak meg kellett váltani. Ez az egyetlen – valójában indokolatlanul szűk határidőt szabó – döntés kivett a kormány zsebéből majdnem tízmilliárd forintot.

Részletek >>

2019. March 23., 06:43

A sztrájk után a Hankook visszatér a normális gyártási rendbe

A március 12-én elkezdett és csütörtök este megállapodással végződő sztrájk után a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyára visszatér a normális gyártási rendbe - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Részletek >>