TDDSZ logo

2018. April 23., 10:35

Nagy a baj a munkaerőpiacon

Megugrottak a toborzási kiadások és munkaerőhiány van a munkaerő-közvetítő cégeknél is, ami béremelést kényszerít ki és további költségnövekedést okoz náluk. Segítségükre azonban ma már a legnagyobb multiknak is szüksége van, hiszen a dolgozóhiány és a fluktuáció miatt csöndben beruházások maradnak el – írja a napi.hu.

Részletek >>

2018. April 23., 10:25

Innovatív eszközökkel a nők és férfiak bére közötti szakadék csökkentéséért

 Borbély Szilvia összefoglalója A nők és férfiak közötti bérszakadék csökkentése kollektív szerződéssel – a szakszervezetekben lefolytatott viták összegzésével címmel itt olvasható.

Részletek >>

2018. April 23., 09:32

A Világbank szerint meg kellene szüntetni a minimálbért

A Világbank minden évben kiad egy World Development Report című tanulmányt, amiben a világ országainak gazdasági és pénzügyi állapotát elemzi, és javaslatokat tesz azok javítására. Az idei riport még nem jelent meg, csak egy előzetes vázlatot mutattak be, de abban elég meredek dolgok szerepelnek – írja az Index.

Részletek >>

2018. April 23., 07:32

Mit lehet tenni a fel nem használt lakáscélú támogatással?

Nem tudta felhasználni a munkavállaló a munkáltatótól kapott lakáscélú támogatást, mivel meghiúsult a lakásvásárlása, hogyan fizetheti vissza adómentesen? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértő válaszolt.

Részletek >>

2018. April 22., 15:58

Ez vár Magyarországra, a bérekre és az árakra

Még kérdéses, milyen gazdasági lépésekre készül az új kormány, a mostani kilátások alapján az biztosnak tűnik, hogy a GDP-növekedés lassul, az infláció pedig gyorsul. A forgatókönyveket a magyar intézkedések mellett Trump is átírhatja – írja a napi.hu.

Részletek >>

2018. April 22., 13:53

Nincs elég szakember, az alacsony bérek miatt sokan hagyják el a szakmát

 A családtámogatásoknál többet ér, ha a nőknek esélyük van dolgozni az anyaság mellett. Még a kozmetikázott adatok szerint is csak a gyerekek 17 százaléka számára jut bölcsődei férőhely. Nincs elég szakember, az alacsony bérek miatt sokan hagyják el a szakmát, sőt az országot – Bölcsődék napi (április 21.) látlelet a Vasárnapi Hírekben.

Részletek >>

2018. April 22., 11:46

Szakközépiskolában tanulni maga a szellemi mélyrepülés

Összesen 264546 diák írt tavaly kompetenciatesztet matematikából és szövegértésből, az Oktatási Hivatal elemzését ismertetve az Eduline azt írja „a közoktatás teljesítményének időbeli alakulásában nem tanúskodnak semmilyen, statisztikailag alátámasztható változásról. Számottevő különbségek nem tapasztalhatók, enyhe ingadozásokat láthatunk mindössze.”

Részletek >>

2018. April 22., 08:35

Kiderült, hogy mennyien vándoroltak ki Magyarországról

 Csökkent a kivándorlók száma tavaly az előző évhez képest. A KSH friss adatai alapján több mint 25 ezren hagyták itt az országot, 15%-kal kevesebben, mint egy évvel korábban. Noha a kivándorlók száma két éve csökken, továbbra is igen magas számokról beszélhetünk – írja a Portfolio.

Részletek >>

2018. April 21., 16:54

Ahol iskolázottabb a népesség, ott kevesebben szavaztak a Fideszre

Ahogyan a népesség jövedelmi viszonyai, úgy az iskolázottsága is nagyban befolyásolja, hogy mekkora arányú támogatottságot szerzett a Fidesz egy adott járásban az áprilisi országgyűlési választáson – írja a g7.24.hu.

Részletek >>

2018. April 21., 16:03

Magyarország: a nők és férfiak bére közötti szakadék

Férfiak és nők közötti bérszakadék (GenderPay Gap, GPG) – különféle mérési módszerek és számok. A dr. Borbély Szilvia által összegyűjtött adatok itt olvashatók.

 

Részletek >>