TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2018. September 25., 16:47

Orbán: elérjük az álomhatárt!

A miniszterelnök szerint a 4,5 millió dolgozó ember álomhatárt jelent, míg a munkaerőhiány inkább kellemes probléma. Orbán Viktor a külföldi piacokat meghódító magyar cégeket szeretne látni – olvasható a napi.hu-n.

Részletek >>

2018. September 25., 15:56

Felfalják a multik a munkaerőt

Több mint 25 ezer álláshely üresen áll az iparban, a tervezett nagyberuházásoknál több ezer fős létszámbővüléssel számolnak. A dolgozókat a magyar kkv-szektort padlóra küldve szipkázhatják el – írja a Népszava.

Részletek >>

2018. September 25., 15:40

Éhbérért dolgoztatja munkásait a H&M

 A textilipari dolgozók fair ellátásáért fellépő civil hálózat azzal vádolja a fast fashion céget, hogy nem biztosítja a megélhetéshez szükséges fizetést a munkavállalóknak, akik csak úgy tudnak a felszínen maradni, ha embertelen mennyiségű túlórát vállalnak – írja az Independent nyomán az mfor.hu.

Részletek >>

2018. September 25., 14:33

„Borsod megyében egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány”

Mivel a Miskolci Egyetemen csak korlátozottan folyik szakképzés, a fiatalok egy része elmegy Budapestre vagy Debrecenbe, és nagy valószínűséggel nem jönnek vissza. Ezen változtatni kell – mondta a Magyar Hírlapnak Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Részletek >>

2018. September 25., 12:22

Foglalkoztatási szolgálat: augusztusban 6,7 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

 A nyilvántartott álláskeresők száma 6,7 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint az augusztusi zárónapon 251 300 álláskereső volt, több mint 18 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Részletek >>

2018. September 25., 11:23

Hogyan változik a nyugdíjnövelés 2019-ben?

 A nyugdíjjárulék fizetési kötelezettség több dologra is hatással van, így annak 2019-es változása is több kérdést érint – írja az ado.hu.

Részletek >>

2018. September 25., 11:17

A szakszervezetek szeretnének együttműködni a közösségi közlekedés átalakításában

A munkavállalói érdekek esetleges sérülésének kiküszöbölése és a hatékonyabb működés érdekében a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSZSZ Szolidaritás) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is szeretne együttműködni az állam által tervezett közösségi közlekedés átalakításában - mondta a két szervezet elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Győrben.

Részletek >>

2018. September 25., 10:00

Igazságtalan a nyugdíjemelés, és már az inflációnál is kisebb

Mekkora nyugdíjemelést akarnak, és mennyi az esélye a megvalósulásnak? A nyugdíjas szervezetek vezetőit és Pénzügyminisztériumot is megkérdeztük – írja a 24.hu.

Részletek >>

2018. September 25., 09:45

Keresetek igazolása a nyugdíjbiztosítási adategyeztetés során

A nyugdíjbiztosítási adategyeztetés során sokszor okoz nehézséget, hogyan igazolhatjuk az 1988 óta szerzett kereseteinket, ha nincs róluk adat a társadalombiztosítási nyilvántartásokban. Erről szól a nyugdijguru.hu összefoglalója.

Részletek >>

2018. September 25., 08:45

Otthonápolási díj: a kormány most már nem siet megvalósítani egykori célját

Rétvári Bence államtitkár a Parlamentben óhatatlanul emlékeztetett arra, mi a különbség az ellenzékben megtett ígéretek és a kormányzati megvalósításuk között – írja a HVG.

Részletek >>