TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2018. October 19., 11:04

Kásler doktor veszélyes műtétre készül az egészségügyben

Minden költségtérítéses szolgáltatást megszüntetne a kórházakban a szaktárca – tudta meg lapunk. Bevételeik 5-10 százalékát veszíthetik el a kórházak, ha betiltják fizetős szolgáltatásaikat. Ez a lépés a nem fizetős terápiákat, például a művesekezelést is veszélybe sodorná – írja a Népszava.

Részletek >>

2018. October 19., 10:19

Handó Tünde ámokfutása még a hozzá korábban lojális bírókat is tiltakozásra készteti

 „Handó – csalások és törvénysértések árán – arra törekszik, hogy ellehetetlenítse az őt felügyelő Országos Bírói Tanács működését. Úgy tűnik azonban, hogy a tisztességes, törvénytisztelő bírák részéről egyre nagyobb ellenállásba ütközik" – írta a Facebook-oldalán Sándor Zsuzsa. A volt bíró, jogi szakértő úgy látja, mindaz, ami az Országos Bírói Tanács ügyében történt az elmúlt hetekben, s amelynek hátterében az áll, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke le kíván számolni a testülettel, súlyos törvénytelenségeket, s nyílt jogsértéseket hozott a bírói karba. Sándor a blogján hosszan elemezte is ezeket, hiszen az eset példátlan – írja a 168 óra.

Részletek >>

2018. October 19., 08:34

Virtuális valóságtól remélik a munka forradalmát a fiatalok

A Z-generáció szerint a következő tíz évben a virtuális valóság forradalmasítja majd a munkaerőpiacot. Hamarosan az X-, az Y- és a Z-generáció egyszerre lesz jelen a munkahelyeken, a Generation series nevű kutatás eredményei szerint pedig az ideális munkaerő megszerzése és megtartása múlhat azon, hogy a munkáltató felismeri-e a különféle korosztályok teljesen eltérő igényeit – olvasható a Világgazdaságban.

Részletek >>

2018. October 19., 06:01

15 százalékos béremelést kérnek a vasutasok

Tizenöt százalékos béremelést kérnek jövőre a vasutasok, és erről minél előbb megkezdenék a tárgyalásokat a MÁV vezetésével - közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Részletek >>

2018. October 18., 16:36

A Kormányinfo nem érdekegyeztetési fórum!

A 2018. október 17-ei Kormányinfon az illetékes miniszter bejelentette a központi közigazgatás létszámcsökkentését, amire már augusztusban is tett utalást. Azóta számos levelet, hivatalos tárgyalásokra szóló kezdeményezést küldtünk és sajtótájékoztatót tartottunk annak érdekében, hogy a munkáltató (a Kormány) tartsa be a vonatkozó dokumentumok egyeztetésről szóló előírásait ebben a létfontosságú kérdésben.

Részletek >>

2018. October 18., 16:30

Az EMMI álláshirdetésben keres jogi referenst, miközben 1000 munkahelyet szüntetnek meg?

Egy álláskereső oldalon feladott hirdetésben keres az EMMI jogi referenst, miközben a Népszava ma arról ír: a tárcánál szüntetik meg a legtöbb munkahelyet – olvasható az ATV oldalán.

Részletek >>

2018. October 18., 14:57

Akkora gond a munkaerőhiány, hogy pluszfizetést adna Újbuda a dolgozóknak

Akkora a munkaerőhiány, hogy már az önkormányzatok is rendkívüli lépések megtételére kényszerülnek – írja az mfor.hu.

Részletek >>

2018. October 18., 13:14

A részmunkaidő kevés lesz a gyerekbummhoz

Sokan, köztük a kormány is azt gondolja, hogy ha több részmunkaidős állás lenne, a gyerekes nők előbb visszamehetnének dolgozni, és végül többen is vállalnának gyereket. Ez szépen hangzik, de nem ilyen egyszerű. A részmunkaidős állások rosszul fizetnek, bizonytalanok, és még inkább a nőkre tolják a házimunka terheit. Ettől még nem biztos, hogy kukába kell dobni a tervet, de önmagában nem fog csodát tenni – írja a Mérce.

Részletek >>

2018. October 18., 12:51

„A diákokkal együtt próbálunk túlélni”

Noha az oktatási kormányzat szerint sem a tanulók, sem pedig a tanárok nincsenek agyonterhelve a magyar iskolákban, az érintettek pont az ellenkezőjét érzik – derült ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerdai fórumán, ahol pedagógusok, szülők, diákok számoltak be az idei tanév első hónapjának tapasztalatairól – írja a Népszava.

Részletek >>

2018. October 18., 11:37

Kovács Gergely: furcsa felvetés, hogy a kormánynak egyeztetni kellett volna a szakszervezetekkel a közszféra leépítése miatt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón közölte: a központi kormányzatban 18 százalékos elbocsátást terveznek, ami nagyjából 2500 ember kirúgását jelenti.

Részletek >>