TDDSZ logo

2018. July 3., 20:00

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

2018. July 17., 19:01

A MASZSZ azt kéri az országgyűlési képviselőktől, ne szavazzák meg a cafeteria változásait

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) nyílt levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz, hogy ne szavazzák meg a cafeteria adóztatásának tervezett változtatását, mert véleményük szerint azzal a dolgozók fizetésének csökkentéséről is szavaznak.

Részletek >>

2018. July 17., 17:04

Az átlagfizetés háromszorosát kapják mostantól a politikusok

Az összeg ráadásul évente emelkedik majd. Emellé benzinkártya és lakbértámogatás is jár. A Fidesz korábban azzal védekezett, hogy az ő bérük emelkedik utoljára, hiszen már mindenki másét megemelték.

Részletek >>

2018. July 17., 16:45

Hatalmas kereseti eltérések az országban

 A pénzügyi szektorban 263 ezer forintos nettó kereseti különbség van az ország egyes területei között, de az egészségügyben is 110 ezer forint- írja a Világgazdaság.

Részletek >>

2018. July 17., 15:31

Duplaannyit kellene takarékoskodni a nyugdíjra

A nyugdíjalapok menedzserei nagy tévedésben vannak, amikor azt feltételezik, hogy hét százalékos átlagos hozamra tehetnek majd szert. A társadalmak elöregedése ezt négy százalékra csökkentheti. Ez azzal járhat, hogy az embereknek több mint dupla annyit kéne félretenniük nyugdíjas éveikre, mint eddig. Ront a helyzeten, ha jön a következő recesszió – írja a Privátbankár.

Részletek >>

2018. July 17., 15:11

Két év börtönt kapott egy budapesti orvos vesztegetés miatt

A bíróság elsőfokon két év börtönbüntetést szabott ki egy budapesti ortopéd sebészre 9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntette miatt – írja az Index.

Részletek >>

2018. July 17., 14:03

Kósa Lajos elmehetne tanulmányútra New Yorkba nyugdíjas ügyben

 Ilana Benet 40 évig volt ápolónő egy bronxi kórházban. 58 éves korában ment nyugdíjba. Úgy tervezte, hogy idejét családjával, elsősorban tíz unokájával tölti majd. Csakhogy alig néhány héttel a nyugdíjba vonulása után világossá vált számára, hogy hiányzik a munkája és a kórház, ahol addig dolgozott. Ezért úgy döntött, ismét munkát vállal korábbi munkahelyén – olvasható a HVG-ben.

Részletek >>

2018. July 17., 13:57

Ritka könnyű magyar diplomával munkát találni

A frissen diplomázott magyarok 84,7 százaléka gyorsan talált magának munkát – derül ki az Eurostat összesítéséből. Az uniós országokat összehasonlítva a kilencedik legjobb mutató a magyar, az EU-átlag 80 százalékos – írja a HVG.

Részletek >>

2018. July 17., 12:48

Vannak kérdések, amiket nem tehetnek fel állásinterjún – mégis fel kell rá készülni

Fejvadászok, álláspályázatok, interjúk – trükkök és furfangos kérdések hosszú sora. Hogyan kell és hogyan nem szabad viselkednünk egy állásinterjún? Milyen kérdést tehet fel nekünk a reménybeli munkaadónk és milyet nem? A Kossuth Rádió Napközben című műsorában szakértőkkel keresték a választ mindezekre.

Részletek >>

2018. July 17., 11:23

Több tízezer forintot veszítenek a pedagógusok a bértábla alapjának bebetonozása miatt

2019-ben is az 101 500 forintos vetítési alap határozza majd meg a pedagógusok bérét, hiába kéri évek óta a szakszervezetek, hogy vagy emeljenek a vetítési alap összegén, vagy térjenek vissza a pedagógus-életpályamodell bevezetésekor kidolgozott számítási módhoz, és a mindenkori minimálbér legyen a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok, gyógypedagógusok fizetésnek alapja. Kiszámoltuk, mennyit veszítenek a pedagógusok a vetítési alap bebetonozása miatt – írja az eduline.hu.

Részletek >>

2018. July 17., 10:13

Hamarosan tömegek kapnak résznyugdíjat vagy azt se

A Fidesz úgy hiszi, ha minimálisra szűkíti az ellátásokat, rá tudja kényszeríteni az embereket, hogy dolgozzanak - mondta Szikra Dorottya, az MTA Szociológiai Intézetének osztályvezetője. A nyugdíjrendszer most még fenntartható, de azon az áron, hogy eltávolították belőle „problémás” elemeket. Interjú a Népszavában.

Részletek >>