TDDSZ logo

2017. July 26., 11:32

Most a nyugdíjasokon a sor

Akkora a munkaerőkrízis a kórházakban, hogy az intézmények abba is belemennének, hogy akár négy órára is visszavegyenek nyugdíjas egészségügyi dolgozókat és ketten lássanak el egy műszakot - mondta Rácz Jenő a Magyar Kórházszövetség volt elnöke a Magyar Időknek - írja a Napi.hu.

Részletek >>

2017. July 26., 09:55

Munkanélküliséget hoznak az önvezető autók

Minden létező járműgyártó, autóipari kutatócég és technológiai vállalat az önvezetés lehetőségeit kutatja, autonóm járművet épít és tesztel, ám a nagyvárosaiban jelentős közlekedési káoszokat produkáló India nem kér a fejlődésből. És elég alapos oka van rá. A keddi bejelentés szerint a szubkontinens nem tudna megküzdeni azzal, ha az amúgy is rengeteg munkanélkülihez több millió sofőr is csatlakozna - írja az NMO.hu.

Részletek >>

2017. July 26., 08:45

Egyszerre több országból is járhat

Bárhol dolgozik is egy magyar az Európai Unióban, illetve Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában vagy Svájcban, az ezekben az országokban végzett munka után is jogosult lesz nyugellátásra. Annál is inkább fontos ezt tudni, mert ugyan jelenleg is több százezren dolgoznak külföldön, a K&H Bank tavaszi felmérése szerint ez a szám tovább emelkedhet. Az adatgyűjtés szerint ugyanis száz fiatalból 54 fogadna el külföldi munkaajánlatot, de a már dolgozók 19 százaléka is hajlandó lenne külhonban munkát vállalni - írja az MNO.hu.

Részletek >>

2017. July 26., 07:49

Itt biztos talál a gyereked munkát

Több mint 2 millió szakembert tudna felszívni a légiközlekedés - írja a Privátbankár.hu.

Részletek >>

2017. July 25., 17:47

Novemberben késve jöhet a nyugdíj?

Az MSZP vállalja, hogy kormányra kerülve a korhatár alatti nyugdíjak teljes rendszerét kidolgozza - jelentette be Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke. A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből kimaradt a nyugdíjügy. Az MSZP azonban kormányon kidolgozza az előre hozott öregségi nyugdíj, a csökkentett összegű előre hozott öregségi nyugdíj, a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj szabályait - írja a Napi.hu.

Részletek >>

2017. July 25., 16:48

„Afölött nem szabad szemet hunyni, ha egy orvos megzsarolja a betegeit”

A szervezet elnöke, Dénes Tamás a Hír Televíziónak azt mondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy másodfokon is csak 6 hónapra tiltotta el foglalkozásától a Magyar Orvosi Kamara országos etikai bizottsága a jogerősen elítélt veszprémi nőgyógyászt, szerintük csak a végleges eltiltás lehet erkölcsileg megalapozott döntés - írja a HírTV.hu.

Részletek >>

2017. July 25., 15:46

Az orvosi szakszervezet elégedetlen az ítélettel

Elfogadhatatlannak tartja a jogerősen elítélt veszprémi nőgyógyász etikai vétségének szankcióját a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (RESZASZ). Mint arról korábban a Népszava beszámolt: mindössze fél évre eltiltotta foglalkozásától a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottsága az orvost, aki százezres összegeket kért gyógyíthatatlan rákosoktól műtétekért, vizsgálatokért. Az orvos, Udvary János az eltiltás idejére fizetés nélküli szabadságot vett ki - írja a Népszava.hu.

Részletek >>

2017. July 25., 14:41

Ki lehet iskolaigazgató Magyarországon?

Írásos indoklást várna az iskolaigazgatók kinevezésénél a fenntartótól a Nemzeti Pedagógus Kar. A szervezet szerint így számos vitás kérdést lehetne megoldani pusztán azzal, hogy az elutasított pályázók szakmai érveket kapnak válaszként. A szakszervezet is támogatja a kezdeményezést, bár további jogorvoslati lehetőséggel egészítené ki. A tárca egyelőre nem reagált a kezdeményezésre - írja az Inforádió.hu.

Részletek >>

2017. July 25., 13:54

Mikrocsipet ültetnek be egy amerikai cég dolgozóiba

Mikrocsipeket ültet be dolgozóiba egy amerikai technológiai cég, amely egyebek között lehetővé teszi számukra, hogy egyetlen érintéssel fizethessenek a vállalat büféjében - írja Dehir.hu.

Részletek >>

2017. July 25., 12:51

Majdnem négyszáz ember hiányzik a MÁV-nál

Csaknem négyszáz dolgozót azonnal fel tudna venni a MÁV, a több mint 38 ezer embert foglalkoztató állami vasúttársaság ugyanis 399 fős létszámhiánnyal küzd – értesült a Magyar Nemzet. Felsorolni is hosszú, mely munkakörökben keresnek új alkalmazottakat, a vállalat tájékoztatása szerint ugyanis nincs elég váltókezelő, tolatásvezető, pénztáros, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, forgalmi szolgálattevő, valamint mérnök - írja az MNO.hu.

Részletek >>