TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2018. November 16., 08:10

A V4-ek közösen lépnek fel az ausztriai családtámogatások csökkentése ellen

A visegrádi négyek és több ország közösen lép fel az Ausztriában külföldi munkavállalóknak fizetett családtámogatások csökkentése ellen, az ügyben az Európai Bizottsághoz fordultak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön telefonon az MTI-nek.

Részletek >>

2018. November 16., 07:35

Sem a lakástakarékokról, sem a korkedvezményes nyugdíjakról nem lesz népszavazás

Nem hitelesítette a korkedvezményes nyugdíj szabályainak változtatásáról, valamint a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának visszaállításáról szóló - jobbikos és momentumos - népszavazási kérdéseket csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), írja az MTI.

Részletek >>

2018. November 16., 07:07

A közlekedési szakszervezetek szövetsége a járművezetés, mint szakma elismerését kéri

A járművezetés szakmaként elismerését kéri a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) - közölte a KSZOSZ csütörtökön az MTI-vel.

Részletek >>

2018. November 15., 16:34

Mozgássérültek százezrei élhetnének önállóan, ha hagynák

Messze van a kiteljesedéstől azok élete, akik mozgássérültségük miatt kénytelenek valamilyen bentlakásos intézményben élni, vagy akik 30-40 éves korukon túl is a vérszerinti családjukkal laknak, hiába szerettek volna már rég külön költözni. A mozgássérült emberek jóval kevesebb havi jövedelemre számíthatnak, pedig pont nekik lenne szükségük több pénzre az állapotukkal kapcsolatos pluszkiadásokra: a támogatószolgálatok elérhetetlensége miatt legtöbbjük fizet valakinek a segítségért. “Az önálló élet megvalósítható, csak minden energiánkat felemészti” – állítják mozgássérültek kutatók, akik összeszedték, mire lenne szükségük nekik és sorstársaiknak egy szabadabb élethez – írja az Abcug.

Részletek >>

2018. November 15., 15:54

Akár 220 ezer forint felett is kereshetnek a főállású takarítók

Egyre nagyobb a hiány a takarítókból, miközben a területen egy év alatt közel 20 százalékos volt a díjemelés, így a nettó 250-270 ezres kereset sem ritka – derült ki a Rendi friss elemzéséből. A takarító startup idén több mint duplájára növeli árbevételét, bár az akár négyszer akkora is lehetne, ha lenne elérhető képzett munkaerő. A tevékenységet nem főállásként űzők legnagyobb részét egyébként a gyermekükkel otthon lévő anyukák teszik ki.

Részletek >>

2018. November 15., 13:40

Fontos levelet kapnak a SZÉP-kártyások

A SZÉP-kártya kibocsátóknak egy jogszabályváltozás miatt szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal, a jövő évtől a munkáltatók csak a szerződött ügyfelek SZÉP-kártyájára tudnak pénzt utalni. A szerződések kiküldését már megkezdték a kibocsátók – írja a Világgazdaság.

Részletek >>

2018. November 15., 12:28

Minimálbér felett alig emelkednének a bérek jövőre?

A munkaadók szerint sokba kerül nekik a parlament döntése a béren kívüli juttatásokról – írja az mfor.hu.

Részletek >>

2018. November 15., 11:22

A műemlékvédelemnek is odavágott a bürokráciacsökkentés

Nem csak a természetvédelmet érte el a nagy bürokráciacsökkentés, most ugyanígy járhat a műemlékvédelem is: kormányzati szinten gyakorlatilag megszűnik a régészeti államigazgatás és a műemlékvédelem szakmai képviselete – írja az Index.

Részletek >>

2018. November 15., 10:52

„Kékgalléros szakmunkásokká fokozták a pedagógusokat, miközben teljesen szétzuhan a társadalom”

Súlyos tanárhiány feszíti a hazai közoktatást. A mélyben gyökerező problémák egészen messzire visznek, távolban egy teljesen szétzuhanó társadalom sejlik fel, amely egymással semmilyen kapcsolatban nem lévő csoportokra bomlik – mondta a Zoom.hu-nak Radó Péter oktatáskutató.

Részletek >>

2018. November 15., 09:40

Varga elismerte, hogy ügyfélkapun keresztül rúgtak ki embereket

A miniszter szerint a létszám miatt volt, ahol elektronikusan oldották meg az elbocsátásokat – írja a HVG.

Részletek >>