TDDSZ logo

2017. September 19., 16:24

150 ezer forint a szlovák minimálbér

Korlátozzák januártól az éjszakai munkavégzés lehetőségeit és emelik az érte járó bérpótlékot Szlovákiában, ahol az Európai Unió (EU) országai közül arányaiban a legtöbb alkalmazott végez ilyen munkát – jelentette a pozsonyi Pravda baloldali napilap a kormányprogram készülő kiegészítésére hivatkozva – írja a jarmuipar.hu.

Részletek >>

2017. September 19., 15:15

A szakemberhiány jelenti a vállalatok növekedésének legnagyobb korlátját

 A szakemberhiányt jelölte meg a vállalatvezetők 92 százaléka a növekedés legnagyobb korlátjának a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által készített felmérésben, ezért a szakképzés megújítását szorgalmazza a szervezet - mondta a szövetség főtitkára kedden Győrben, A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés jövője című rendezvényen.

Részletek >>

2017. September 19., 14:59

Novák Katalin: Van hova fejlődni rugalmasságban

A magyar munkahelyek még nem elég rugalmasak a munkavállalói igényekhez, így túl kevés a például részmunkaidős vagy a távfoglalkoztatás - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Novák Katalin. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról is beszélt, hogy ma Magyarországon mindenki dolgozhat, akiben megvan erre a szándék.

Részletek >>

2017. September 19., 13:48

Munkástanácsok: alacsonyak a keresetek a kiskereskedelemben

A kiskereskedelmi ágazatban a nemzetgazdasági átlaghoz képest alacsonyak a keresetek, a munkaerőhiány miatt pedig alacsony a foglalkoztatottak létszáma, emiatt a dolgozók leterheltek - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Részletek >>

2017. September 19., 12:56

Üzemi tanácsok működése Németországban

FELHÍVÁS az
Üzemi tanácsok működése Németországban
A duális szakképzési modell működése a gyakorlatban
c. konferenciára
Sopron – Ingolstadt
2017. október 25-28.

A program célja: betekinteni a németországi dolgozói érdekképviselet rendszerébe, a szakszervezet és az üzemi tanács működési gyakorlatába, különös tekintettel arra a szerepre, amelyet a munkáltatóval együttműködve a duális szakképzési rendszer felügyeletében, befolyásolásában betöltenek.

A programról bővebben
Jelentkezési lap

Részletek >>

2017. September 19., 12:15

A fejpénzt emelik, így oldják meg az önkormányzati béremelést

 Bár a kormány a nyár folyamán azt ígérte, hogy augusztus vége felé, az első ülése környékén újra egyeztetésre hívja a közszolgálati munkaviszonyban dolgozók bérrendezését követelő érdekképviseleti szerveket, erre nem került sor. Pontosabban a több érdekképviselet - így a Magyar Köztisztivselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), valamint több önkormányzati tömörülés - részvételével megkezdett egyeztetés folytatására még nem javasolt időpontot az erre a feladatra kijelölt Belügyminisztérium. Holott már szeptember közepe van – írja az mfor.hu.

Részletek >>

2017. September 19., 11:34

Többet keres ma egy targoncás, mint egy egyetemi oktató

Elindult ugyan a felsőoktatásban oktatók bérrendezése, de a munkaerőhiány miatt a szakmunkások már most is többet kereshetnek. A szakszervezet ugyan kidolgozott egy új bértáblát, de az a szaktárca egyik fiókjában pihen. Egy targoncás 300 ezret is kereshet, a tanársegéd csak a poros nyomába érhet az egyetemen – olvasható a delmagyar.hu-n.

Részletek >>

2017. September 19., 11:28

Tiltott módon szedik a pénzt az iskolákban

 A szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg a szülőkkel a pedagógusok, ami jogszerűtlen lehet. A beszedett pénzek messze meghaladják az iskolakezdés előtt a szülőkkel szintén jogtalanul megvásároltatott tanszerek és felszerelések költségeit - hívja fel a figyelmet a Magyar Szülők Országos Egyesülete.

Részletek >>

2017. September 19., 10:02

Hasznos tudnivalók az özvegyi nyugdíjról

Az életpálya során sokféle esemény történhet velünk, változhat családi állapotunk. Ezek megjelennek a hozzátartozói nyugellátásokra való jogosultságnál is. A házasságkötés, válás, élettársi együttélés mind új családjogi helyzetet jelentenek, amely az özvegyi nyugdíjra való jogosultságnál is fontos. Tekintsük át ebből a szempontból ezt a hozzátartozói nyugellátást – írja az ado.hu.

Részletek >>

2017. September 19., 09:28

Ellenőrzi a főnöke? Óriási fordulat jöhet a munkahelyeken

Komoly szigorítást hozhat a munkavállalók munkahelyi megfigyelésében, technika eszközökkel való ellenőrzésében a 2018 közepétől érvényes uniós adatvédelmi rendelet, amelynek kapcsán a vállalatok - elvileg - rendkívül magas bírságot kockáztatnak. A gyakorlat kapcsán azonban még sok a kérdőjel, a szabályozás jelenleg finomhangolás alatt áll.

Részletek >>