TDDSZ logo

2017. December 13., 16:48

Újra rekordot döntött a foglalkoztatottak száma az EU-ban és az euróövezetben

Július-szeptemberben már a harmadik egymást követő negyedévben emelkedett újabb történelmi rekordra a foglalkoztatottak száma az Európai Unióban és az euróövezetben, jelezve, hogy erős gazdasági növekedés mellett egyre feszítettebbé válik a munkaerőpiac.

Részletek >>

2017. December 13., 15:48

Így emelkedik jövőre az egészségügyi járulék

Hivatalosan is közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy mennyi egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie a magánszemélyeknek és a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozásoknak – írja a napi.hu.

Részletek >>

2017. December 13., 14:04

Idén nincs pluszpénz az Erzsébet-utalványok kihordásáért

Tavaly pont ugyanezen a napon számoltunk be róla, hogy a posta mégis beadta a derekát, és pluszpénzzel honorálja a kézbesítőknek a nyugdíjas Erzsébet-utalványok kihordását. Feltéve, hogy legalább 80 százalékot teljesítenek az év végéig. Akkor kiszámoltuk, alapesetben darabonként nettó 33-34 forintot jelentett a postásoknak, így egy 300 nyugdíjasos körzetben szűk 10 ezer forint lehetett a készhez kapott pluszpénz. És megemlítettük, hogy a kézbesítésért kapott összegből bőven futhatja a postának a bónuszra – írja a 24.hu.

Részletek >>

2017. December 13., 13:33

Elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását

Elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását, a változásokkal még rugalmasabbá, változatosabbá válik a szakgimnáziumi képzés rendszere, bővül a választható tanulási lehetőségek köre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel kedden.

Részletek >>

2017. December 13., 13:29

Pillangóeffektus és szakszervezetek a kiskereskedelemben

Sokat beszélünk bérharcról, ám ahhoz, hogy jobban megértsük, miről is van szó pontosan, érdemes konkrét eseteket megvizsgálni. A Tesco-sztrájk és a kiskereskedelemben lezajlott bértárgyalások megmutatták, hogy milyen szerepük lehet a szakszervezeteknek a béremelésben – olvasható az Új Egyenlőség cikkében.

Részletek >>

2017. December 13., 12:50

Több tízmilliárdos ágazatot veszélyeztet a munkaerő-hiány

Magyarországon 20-25 ezer ember foglalkoztatását biztosítja a gyógynövény ágazat, amely az idegenforgalom és a turisztika számára is kiemelkedő lehetőségeket biztosít. Ennek ellenére a begyűjtött vadon termő gyógynövény mennyisége folyamatosan csökken. A tendencia megfordításához a gyűjtés, valamint a termesztés területén is paradigmaváltásra van szükség - véli a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Részletek >>

2017. December 13., 12:24

Nyugdíj melletti kereset: most lépi át a korlátot?

Év végéhez közeledve gyakran felmerül az a kérdés hogy, a nyugdíj, illetve egyéb ellátások folyósítása mellett végzett keresőtevékenység jövedelmi korlát túllépése miatt szüneteltetett folyósítása meddig fog tartani – írja az ado.hu.

Részletek >>

2017. December 13., 11:43

Karácsonyi meglepetés a MÁV-tól

Karácsonyi pénzt kapnak a vasutasok: a napokban összesen mintegy 37 ezer dolgozó számíthat 20 és 40 ezer forintos „pulykapénzre”. Az ágazatban az év eleji átlag 13 százalékos béremelés mellett év közben tovább növekedett a jövedelem, a létszámhiány viszont nem csökkent. A jövő évi bértárgyalások várhatóan januárban kezdődnek – közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) – írja a napi.hu.

Részletek >>

2017. December 13., 11:30

Már nem hívószó a cégnév

A versenyszférában jövőre 1,8 százalékos létszámbővülés várható, a munkaerő iránti kereslet viszont tovább erősödik – írja a Népszava.

Részletek >>

2017. December 13., 10:17

VOSZ kontra SZEF

A SZEF nem fogadja el a VOSZ (Dávid Ferenc) válaszát.

Részletek >>