TDDSZ logo

2017. June 23., 16:29

Mankót kapnak az alapellátás dolgozói

Idén 0,5, jövőre pedig 1 milliárd forintot különítenek el az alapellátásban egy újfajta szakmai rendszer létrehozására. Az úgynevezett kollegiális szakmai vezetői rendszer teljesen új elem az alapellátási rendszerben. A szakmai vezetők mandátuma három évre szól majd, és elsősorban a mára elsorvadt, de korábban létező háziorvosi szakfelügyelői rendszert fogja pótolni – mondta a Világgazdaságnak Selmeczi Kamill, a Falusi Körzeti Orvosok Országos Szövetségének (Fakoosz) elnöke. 2015-ben a parlament elfogadta az alapellátási törvényt, s ez írta elő a kollegiális háziorvosi rendszer létrejöttét – fűzte hozzá az elnök.

Részletek >>

2017. June 23., 15:32

Metró szakszervezet: jó a felújított metró konstrukciója, de rossz a rendszerek összehangolása

A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője szerint jó a felújított orosz metrószerelvények konstrukciója, de rossz a rendszerek összehangolása, és szoftveres hibák is hátráltatják a közlekedést.

Részletek >>

2017. June 23., 14:32

Olyan ütemben hal ki Európa keleti része, hogy arra nehéz szavakat találni

Egy évszázad alatt a közép-és kelet-európai térség tíz országának népességének több mint negyede eltűnhet, de akad olyan ország is, ahol a 21. század végére becsült népesség a 2000-es populáció kevesebb mint 50%-a lesz. Magyarországon ez az arány 62,5%, ami bár ijesztő, ezzel még bőven a középmezőnyben vagyunk – írja a Portfolio.

Részletek >>

2017. June 23., 14:23

Szoknyában mentek dolgozni a férfi buszsofőrök

 A franciaországi Nantes városában a városi közlekedési vállalatnál dolgozó sofőrök szerettek volna térdnadrágban munkába menni, a vezetőség azonban elutasította a kérésüket – írja a yellow.cafeblog.hu

Részletek >>

2017. June 23., 14:13

Oktatás: a kormány inkább csak magával egyeztetne

„A kormány a párbeszédben hisz” – áll abban a kormányrendelet-módosításban, amellyel egy laza csuklómozdulattal kivágnák a szakszervezeteket az amúgy egyeztetés céljából létrehozott tankerületi tanácsból. Helyettük a döbbenetes legitimitású Nemzeti Pedagógus Karral ülnének le inkább – írja a pecsistop.hu.

Részletek >>

2017. June 23., 13:17

Minimálbéremelés miatti létszámstop

Üzleti stratégiájuk átszabására készteti az idei minimálbéremelés a hazai vállalkozásokat, főként a kisebbeket. Leginkább a létszámemelésről való lemondás jön szóba; elbocsátást csak kevés helyen fontolgatnak emiatt. Az InfoTandem infografikája az ado.hu oldalán.

Részletek >>

2017. June 23., 13:10

A vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályok

A munkahelyi vezetők fizetése, céges autója, munkaidejének rugalmassága gyakran irigylésre méltó lehet, az előnyök mellett a vezető pozíció – a fokozott felelősség és munkateher mellett – ugyanakkor kevesebb munkajogi védelemmel járhat együtt. Ki számít a Munka Törvénykönyve (Mt.) értelmében vezető állású munkavállalónak, és milyen – az általánostól eltérő – munkajogi szabályok vonatkoznak rájuk? – írja az ado.hu.

Részletek >>

2017. June 23., 12:47

KKDSZ: a Múzeumok Éjszakáján az e területen dolgozók megalázóan alacsony bérért végzik munkájukat

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete idén is felhívja a figyelmet arra, hogy a Múzeumok Éjszakáján az e területen dolgozók megalázóan alacsony bérért végzik munkájukat!

Részletek >>

2017. June 23., 12:23

Lázár is tudja, hogy az Ikeában jobb a fizetés, mint a kórházakban

Elismerte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kiskereskedelemben magasabb fizetéseket lehet kapni, mint az egészségügyben. Lázár János a kormányinfón kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a dél pesti Jahn Ferenc Kórházban a teljes belgyógyászati osztály felmondott, hogy egy a közelben újonnan nyílt bútoráruházba menjenek dolgozni. A politikus ismertette, az ágazati béremelés folyamatos és noha a sztrájkbizottság már felállt, de közel vannak a megállapodáshoz. Megjegyezte azt is, hogy a bérfejlesztésre az első fél évben nem volt lehetőség – ismertette a Klubrádió.

Részletek >>

2017. June 23., 11:42

Lázár: a közalkalmazottak bére jobban nő a piacinál

Jobban növekedett a közszférában dolgozók fizetése, mint azoké, akik eltartják őket - így szólt ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azoknak a közalkalmazottaknak, akik béremelésért sztrájkolnának – írja a napi.hu.

Részletek >>