TDDSZ logo

2017. November 18., 18:47

Munkavállaló kerestetik

 Már olyan munkaerőt is nehéz találni, akiket át lehetne képezni, pedig 63 ezer üres álláshely várná őket – olvasható a Népszavában.

Részletek >>

2017. November 18., 15:54

Tényleg mindent láthat a munkáltató?

A munkahelyek jelentős hányadában a munkáltató erős informatikai kontroll alatt tartja a munkavállalók által a belső hálózaton vagy a külső hálózatokról elérhető adatok, információk körét. Egyes munkahelyeken szélesebb körben érhetők el az internetes tartalmak, ami a vállalati erőforrások felhasználásra vonatkozó belső szabályzattal egészül ki. Másutt pedig nincs sem korlátozás, sem céges szabályzat. A DAS Jogszerviz a témához kapcsoló konkrét jogi döntést ismertetett.

Részletek >>

2017. November 18., 13:41

Teljes a káosz a novemberi nyugdíjak körül

Teljes a káosz a novemberi nyugdíjak körül, sok idős ember úgy érzi: nem kapta meg a neki járó, teljes összeget. A nyugdíjas szövetség elnöke nem csodálkozik, szerinte a nyugdíjprémiummal és az emeléssel kapcsolatos tájékoztatás kritikán aluli volt. A nyugdíjasok ráadásul novemberben megkapták egy összegben az egész évre járó emelést, így decemberben pluszban már csak az Erzsébet-utalvánnyal számolhatnak – olvasható az ATV oldalán.

Részletek >>

2017. November 18., 11:13

Tantervi utasításokat kapnak a tanárok?

 „Eltörölték mindazt, ami jó volt a gyereknek, például a buktatás tilalmát, ami segítené abban, hogy utolérje a többieket, behozza az otthonról hozott hátrányokat. Megszüntették a szöveges értékelést is” - mondta Szüdi János, a Pedagógusok Szakszervezetének oktatáspolitikai szakértője.

Részletek >>

2017. November 18., 09:06

Nem nyitja ki az üzleteit szenteste napján a Penny Market

Miközben aláírásgyűjtést kezdeményezett több szakszervezet is, hogy december 24. munkaszüneti nap legyen, a Penny Market úgy döntött, hogy nem nyitja ki az üzleteit szenteste napján – írja a napi.hu.

Részletek >>

2017. November 18., 07:03

Megalakult az Egységes Tűzoltó Szakszervezet

A Szekszárdi Törvényszék november 8-án nyilvántartásba vette az Egységes Tűzoltó Szakszervezetet – tájékoztatták a Lánglovagok.hu tűzoltóportált Antalfi Zsolt és Vári Tamás, az érdekvédelmi szervezet társelnökei.

Részletek >>

2017. November 17., 21:01

A MASZSZ üdvözli a szociális jogok európai pillérének kihirdetését

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) üdvözli a szociális jogok európai pillérének pénteki kihirdetését a göteborgi szociális csúcstalálkozón; a lépéssel megerősítést nyert az unióban dolgozó emberek, állampolgárok életminőségét, munkakörülményeinek javítását célzó törekvés - közölte a MASZSZ pénteken az MTI-vel.

Részletek >>

2017. November 17., 20:52

Szociális Jogok Európai Pillére – Erősebb védelem vagy további lyukak a szociális hálón?

2017. november 23-ai „Szociális Jogok Európai Pillére – Erősebb védelem vagy további lyukak a szociális hálón?" című FES és SZEF közös konferencián elvállalta a közreműködést Katarina Szécsi Åsbrink, a magyarországi Svéd Nagykövetség nagykövet helyettese.

Részletek >>

2017. November 17., 15:54

Agyondolgozhatja magát a magyar férfi, ha gyereke születik

Szinte ismeretlen a részmunkaidő Magyarországon, nagyon nehéz azoknak a helyzete, akik a gyerekvállalás után dolgoznának így – írja a HVG.

Részletek >>

2017. November 17., 14:58

Czibere: további bérkiegészítés az egészségügyi végzettségű szociális dolgozóknak

 A kormányzat folytatja a szociális ágazatban az elmúlt négy és fél évben végrehajtott, erőltetett ütemű béremelést - hangsúlyozta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pénteki budapesti országos konferenciáján, utalva arra, hogy az elmúlt négy és fél évben 60 százalékkal nőtt az ágazatban az átlagfizetés.

Részletek >>