TDDSZ logo

Rögzített Hírek

Levél Orbán Viktor miniszterelnök úrnak
Levél megtekintése

Levél Áder János köztársasági elnök úrnak
Levél megtekintése

Kelemen Melinda elköszönés
Levél megtekintése

Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levél
Levél megtekintése

Válasz az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, Dr. Palkovics László miniszter Úrnak küldött levélre
Levél megtekintése


Hírek

2019. January 24., 11:51

ZVDDSZ: Ártalmas a szakszervezeteknek a belháború

A Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezete (ZVDDSZ) ártalmasnak tartja azt az egymásnak feszülést, ami mostanában a szakszervezeti körökben zajlik.

Részletek >>

2019. January 24., 11:21

Aknamezőre küldik az érdekvédőket

Papíron szabadon működhetnek a szakszervezetek a kormány hivatalaiban, de sokfelé megpróbálják ellehetetleníteni a szervezkedőket – olvasható a Népszavában.

Részletek >>

2019. January 24., 11:01

Audis szakszervezet: A komplett gyárban megállt a munka

Sztrájkba léptek az Audi Hungária dolgozói, a munkavállalók 18 százalékos béremelést akarnak kiharcolni 2019-re. Ezt a vállalat túlzó követelésnek tartja, a szakszervezet szerint csak azt akarják elérni, hogy a győri fizetések ne legyenek ennyire lemaradva a Volkswagen-csoport más, közép-európai gyárainak béreitől. A sztrájk első óráiban a munkavállalók nem kaptak új ajánlatot az Audi vezetésétől – értesült a HVG.

Részletek >>

2019. January 24., 10:45

Visszamenőleg igazolja a Honvédkórház sürgősségijének korábbi katasztrofális állapotait a távozó vezető

Valóban az összeomlás határán volt tavaly augusztusban a Honvédkórház sürgősségi centruma - ismeri el keddi, kollégáinak írt levelében Burány Béla, a részleg eddigi, hamarosan távozó megbízott vezetője, aki a lemondott Zacher Gábor utóda lett a részlegen. A honvédelmi tárca mindeddig és azóta is folyamatosan tagadja, hogy gond lenne az intézményben – írja a HVG.

Részletek >>

2019. January 24., 09:18

Nincs orvos, már időpontot sem tudnak adni hasi ultrahangra

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra egy budapesti kórházban – derült ki a Házon kívül adásából. A kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegfelvételi centrumában azt mondták, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani.

Részletek >>

2019. January 24., 08:41

Az oktatás és az egészségügy 2020-ban és 2021-ben sem kap elsőbbséget

Megjelent a 2020-as és 2021-es költségvetés sarokszámait lefektető kormányhatározat. A tervek szerint a kormány lényegében befagyasztja az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó költéseket, és csökkenti a Belügyminisztérium kiadásait. A Miniszterelnökség és a Honvédelmi Minisztérium többet fog költeni. A kormány több adóbevételre számít. Több pénz megy majd nyugdíjakra és egészségbiztosításra. Az államháztartás hiánya egyre kisebb lesz, az államadósság számszerűen kicsit nőni, de GDP-arányosan csökkenni fog – írja a HVG.

Részletek >>

2019. January 24., 07:34

A nagypénteki munkaszünet miatt pereltek

 Bírósághoz fordult egy férfi, aki szerint vallási hovatartozása miatt nem kapta meg a járandóságát a munkahelyén – írja a Világgazdaság.

Részletek >>

2019. January 24., 06:27

Szűkült a kedvező adózású juttatások köre

A munkáltató 2019. január 1-jétől a béren kívüli juttatásra vonatkozó kedvező közteherfizetés mellett kizárólag a Szép-kártya egyes alszámláira nyújthat támogatást. Továbbra is a legtöbben ezt a támogatási formát választják, a felmérések szerint szeretünk Szép-kártyáról költeni.

Részletek >>

2019. January 23., 20:00

Nem hagyta a Fidesz, hogy napirendre tűzzék a rabszolgatörvény vitáját a miskolci közgyűlésben

Az utóbbi hetekben több város vezetése is úgy döntött, az önkormányzat tulajdonában álló cégek nem alkalmazzák a 400 órás túlórakeretet biztosító rabszolgatörvényt. Ám Szeged, Szombathely, Budapest XV. kerülete, Dombóvár és Salgótarján pozitív példája után akadnak sikertelen próbálkozások is: Újpest fidesz többségű önkormányzata elkaszálta a rabszolgatörvény elleni javaslatot, Hódmezővásárhelyen pedig ugyan nem mondott egyértelműen nemet, de az időt húzza a helyi Fideszértesült a Mérce.

Részletek >>

2019. January 23., 18:36

2035-től fenntarthatatlan lesz a magyar nyugdíjrendszer

Most sem sok, de a jövő időseinek biztosan nem lesz elég a magyar nyugdíj címmel készített anyagot a magyar rendszerről az Euronews. A cikkben idézik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) véleményét, hogy 2035-ig fenntartható a nyugdíjazási metodika, az embereknek pedig maguknak kell felkészülniük – írja a napi.hu.

Részletek >>