TDDSZ logo

2018. March 17., 16:33

Nagyon megütheti a bokáját, aki ezt nem veszi komolyan

Hamarosan hatályba lép az új uniós adatvédelmi szabályozás, amely sokaknak igen kemény fejtörést okoz. Nem csoda, hiszen óriási bírság lehet a vége, ha egy adatokat kezelő szervezet ennek nem felel meg. A rendelet hatálya pedig szinte mindenkire kiterjed, s ez alól a nem profitorientált szervezetek sem kivételek. Ők mire figyeljenek?

Részletek >>

2018. March 17., 13:28

Az Ab előtt a közalkalmazotti bértábla

Egy könyvtári dolgozó tavaly novemberben a munkaügyi bírósághoz fordult és azt kérte: semmisítsék meg a közalkalmazotti bértáblát – írja a Népszava.

Részletek >>

2018. March 17., 11:20

Utcára vonulnak az egészségügyi dolgozók

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint nem lehet tovább várni, ezért tüntetést tartanak két héttel az országgyűlési választás előtt. Mindenkit várnak, aki szeretne tovább élni.

Részletek >>

2018. March 17., 10:44

HVDSZ 2000: Sikeres bérmegállapodások a dunántúlon

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) újabb sikeres bértárgyalásokon van túl.

Részletek >>

2018. March 17., 08:39

„Háromkor nem állhatsz fel a tárgyalásról, hogy oviba rohanj”

Egyre több nő adja fel a szülési szabadság lejárta után a hagyományos dolgozói létet, és lesz inkább szabadúszó. De megéri-e otthagyni a biztos munkahelyet az önálló vállalkozásért? Erre kerestük a választ – írja a HVG.

Részletek >>

2018. March 16., 13:41

Jobban járnak a diákmunkások

Érezhetően nőtt az elmúlt pár évben a magyar diákmunkások átlagfizetése. Míg korábban a középiskolás fiatalok és az egyetemi hallgatók egyaránt találkozhattak nettó ötszáz-hatszáz forintos órabérekkel, ma már csak elvétve találni olyat, ahol ezer forintnál kevesebbet ajánlanak a munkáltatók a tanulóknak.

Részletek >>

2018. March 16., 11:30

Láthatatlan munkának láthatatlan a haszna

A közgazdaságtanban hagyományosan fogyasztóként tekintenek a háztartásokra. Pedig nem csak fogyasztunk, termelünk is, amikor nem a munkahelyünkön vagyunk. Ha a házimunkára fordított időt pénzben fejeznénk ki, a GDP negyedének megfelelő összeg jönne ki – derül ki többek között a KSH láthatatlan munkáról szóló konferenciakötetéből.

Részletek >>

2018. March 16., 09:25

Orvosi kamarai tagdíj: úgy emeltek, hogy elvettek

Megvonta egyebek mellett a pályakezdők, a táppénzen lévők, és a nyugdíj mellett dolgozó orvosok eddigi tagdíj kedvezményét a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Területi Szervezeteinek Tanácsa. Mindezt azután tették, hogy a legutóbbi, decemberi küldöttközgyűlés nem szavazta meg a tagdíjemelést. Bár Éger István elnök már akkor jelezte, ha tagdíjemelés elmarad „valószínűleg kénytelenek lesznek hozzányúlni a kedvezményekhez”. Most ez megtörtént – írja a Népszava.

Részletek >>

2018. March 16., 07:13

A munkaerőpiacon túl is tudunk valamit mondani az oktatás céljairól?

A Független Diákparlament szervezésében oktatási vitára ült le három ellenzéki tömörülés, az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. A hétfői beszélgetésen Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor mondott sok fontos dolgot a Fidesz által szörnyű helyzetbe hozott magyar oktatási rendszerről, meglátásaikat érdemes visszaolvasni percről percre közvetítésünkbenírja a Mérce.

Részletek >>

2018. March 15., 14:34

Az élményt keresik a dolgozók

 Úgy tűnik, hogy a korábban jellemző, pusztán a munkavállalói elkötelezettségre és a szervezeti kultúrára fókuszáló szervezeti megközelítés lassan a múlté: a jelen munkavállalói egyre inkább lebilincselő munkaélményre vágynak – írja a Piac és Profit.

Részletek >>