TDDSZ logo

2008. május
Húsz évvel ezelőtt jött létre a TDDSZ, a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete. Egy évvel még a rendszerváltáson innen, a Metró Klubban megtartott alakuló gyűlésen az első magyar demokratikus szakszervezetet ezernél többen alapították. Mindazok, akik az alapító tagok közül a születésnap alkalmából szívesen találkoznának május 23-án, pénteken 18 órakor hajdani "tettestársaikkal", a pontosabb információkért kérjük, adják meg elérhetőségük paramétereit: E-mail cím, fax szám vagy levelezési cím.
A visszajelzéseket az info@tddsz.hu e-mail címre, a +36 1 225-75-17 fax számra vagy munkaidőben a +36 1 225-75-16 telefonszámra várjuk legkésőbb 2008. május 8-ig

2008. január 24.
A TDDSZ Irodán megtartottuk a TDDSZ-nek a LIGÁ-ból való kilépéséről tartott tagsági szavazás beérkezett szavazatainak összeszámlálását. A számláló bizottság tagjai: Szilágyi Edit, Héjj Csaba, Kemény Tamás és Szécsényi Tibor.

A szavazás eredménye: A tagok 61%-a vett részt a szavazáson. A szavazatok mind érvényesek voltak. A leadott szavazatokból 46% igen, 52% nem volt, és 2 % tartózkodott.

A jelenlévők megállapították, hogy a szavazás érvénytelen, mivel a leadott szavazatok aránya (61%) nem haladta meg az Alapszabály szerint szükséges minimális arányt.

A TDDSZ Alapszabály 5.12. pontja szerint: "A tagsági szavazás titkos. A szavazás eredménye akkor érvényes, ha az érintett tagság legalább 2/3-a szavazott, és a beérkezett szavazatok több mint 50%-a a határozat mellett (vagy ellen) foglalt állást."


2007. december 03.
2007. december 3-án, 82 éves korában elhunyt Spira György, az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc történetének neves kutatója, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének nyugdíjas tanácsadója, a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének egyik alapító tagja.


Temetésén a bécsi Collegium Hungaricum Igazgatója, Dr. Fónagy Zoltán mondott búcsúbeszédet: tovább >>.


2004. november 05.
Konferencia: Magyar munkavállalók európában

Kapcsolódó anyagok: